İTS VE EBS'YE HASILAT GİRİŞİ KILAVUZU HAKKINDA

05 NİSAN 2023 Tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan duyurularla eczanelerin 2022 yılı satış hasılatlarının İlaç Takip Sistemi (İTS Online) ile Eczacı Bilgi Sistemine (EBS) girilmesi istenmiştir.

Bu işlemler için son tarih 08 Mayıs 2023’tür. Kılavuzda bu işlemlerin nasıl yapılacağını adım adım bulabilirsiniz.

MEDULAya hasılat girişi için lütfen odamızdan yapılacak duyuru ya da duyuruları bekleyiniz.

14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Yönetim Kurulu

2022 YILI HASILAT BİLGİLERİ VE DOSYASI NASIL ALINIR:

1)Öncelikle https://ivd.gib.gov.tr/ adresinden İnteraktif Vergi Dairesine girilir. Burada sayfanın sol alt bölümünden E-Devlet ile giriş seçeneği seçilir. Kimlik numarası ve E-Açıklama: Ekran Resmi 2023-04-15 21.29.14.pngDevlet şifresi girilir.

2) Ana sayfada sol üst taraftaki arama kısmına Eczane yazıldığında otomatik olarak açılan sonuçlardan üstteki Eczane Bilgi Formu Talebi tıklanır.Açıklama: Ekran Resmi 2023-04-15 21.32.56.png

3)Açılan pencerede sağ taraftan 2022 yılı seçilir ve mavi renkli Belge Oluştur butonu tıklanır.

Açıklama: Ekran Resmi 2023-04-16 01.33.00.png

4)Sayfadan ayrılmayın. Sistem yoğunluğuna göre birkaç saniye içinde belgeniz görüntülenebilir hale gelecektir. Fare imlecini hareket ettirdiğinizde ya da sağ klik yaptığınızda açılan gizli menüden İndir simgesini tıklayarak dosyayı bilgisayarınıza indirin. Dilerseniz sol tarafta yer alan menüdeki Eczane Bilgi Formu Başvurularım sekmesini tıklayarak da açılan listede yer alan 2022 tarihli bu belgeyi PDF formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.Açıklama: Ekran Resmi 2023-04-16 01.36.31.png

2022 YILI HASILAT BİLGİLERİ İTSYE NASIL GİRİLİR?

1)İnternet tarayıcısından https://paydas.its.gov.tr/ adresine girilir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra açılan sayfada sol taraftaki menüde yer alan Hasılat Girişi sekmesi tıklanır.Açıklama: Ekran Resmi 2023-04-16 01.48.03.png

2)Açılan sayfada ilk olarak İTS’ye bilgisayarınıza indirdiğiniz Hasılat Bilgisi Dosyasını yükleyin. Ardından hasılatınızı TL ve Kuruşu ayrı ayrı ilgili kutucuklara girin. (Bu sayfada herhangi bir nokta ya da virgül kullanmanıza gerek yoktur.) Alttaki hasılatın yazıya dönüştüğü kutucuktan hasılatınızı doğru girip girmediğinizi tekrar kontrol edin. Son olarak en alttaki kutucuğu tıklayıp, sağ alt taraftaki Hasılat Bilgilerini Kaydet düğmesine basın. Hasılat bilgilerinizi yanlış girmeniz durumunda 8 Mayıs 2023 tarihine kadar düzeltme imkânınız bulunmaktadır. Ancak hasılat bilgisi bu tarihe kadar girilmezse bütün İTS işlemleri eczane kullanımına kapatılacak, yanlış girilir ise eczane hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Bu nedenle hasılat bilgilerinizi doğru girdiğinizden lütfen emin olunuz!

Açıklama: Ekran Resmi 2023-04-16 02.11.31.png

3) Bu işlemleri yaptıktan 24 saat sonra hasılat bilgilerinizi tekrar kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.

2022 YILI HASILAT BİLGİLERİ EBS’YE NASIL GİRİLİR:

1. İnternet tarayıcısından http://farmainbox.com adresine girilir. Kullanıcı adın ve şifre girildikten alt taraftaki UYGULAMALAR bölümün de yer alan EBS sekmesi tıklanır.

Açıklama: ebs1.png

2) EBS için otomatik olarak yeni bir sayfa açılır. Bu sayfanın sol tarafındaki menüden 2022 Satış Hasılatı Girişi sekmesi tıklanır.

Açıklama: ebs2.png

3)Açılan sayfaya hasılat bilgileri girilir. TL den sonraki kısmın girişi için , (VİRGÜL) kullanmanız gerekmektedir. Girdiğiniz tutarın doğruluğundan emin olduktan sonra KAYDET düğmesine basarak sistemden çıkabilirsiniz.Açıklama: ebs3.png