BÖLGE ECZACI ODASI BAŞKANIMIZ SAYIN ECZ. BAHTİYAR MURAT ARAS'IN RAMAZAN BAYRAMI VE 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ KUTLAMASI HAKKINDA

BÖLGE ECZACI ODASI BAŞKANIMIZ SAYIN ECZ. BAHTİYAR MURAT ARAS'IN RAMAZAN BAYRAMI VE 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ  KUTLAMASI HAKKINDA

Biz eczacılar için iki güzel bayramı aynı anda kutlamak çok önemli olmakla beraber maalesef bu güzel günleri istediğimiz coşkuyla kutlayamıyoruz. Başından beri dünyamızın kıymetini bilmeyen insanların sebep olduğu savaş, göz yaşı ve felaketler hiç hız kesmeden devam ediyor. Tabiatımızı, yer altı kaynaklarımızı en başta bir damlası hayat olan suyumuzu hiç acımadan israf ediyoruz. Tüketiyoruz, kirletiyoruz ve bu güzel dünyayı her şeyiyle yok ediyoruz. Çocuklarımıza nasıl bir dünya bıraktığımızı gördüğümde gerçekten çok üzülüyor ve gelecek için kaygı duyuyorum. Tüm bu olumsuz tablonun üstüne yaşanan Covid-19 pandemisi aslında her şeyi yeniden gözden geçirme ve toparlanma için bir fırsat olmalı insanlığa çünkü bu dünyada hala milyarlarca iyi insan var ve onlar var olduğu müddetçe umut, sevgi ve adaleti egemen kılmak mücadelesi devam edecektir.

Manevi havasını doya doya yaşadığımız Ramazan ayında ve Eczacılık Bayramı arifesinde şunu tekrar söylemeliyim ki; Eczacılar olarak dünyanın iyi ve güzel olması için son nefesimize kadar çalışacağız. İnsanlığın bize ihtiyaç duyduğu her yerde bu güzel mesleği aynı heyecan ve şevkle yapmayı sürdüreceğiz. Kimseye ayrımcılık yapmadan, kimseyi kırmadan en zor şartlarda ve tüm olumsuzluklara rağmen insanın ve insanlığın yanında olmaya devam edeceğiz. Onlara sevgi ve şefkatle yaklaşacak, bilgimizle, ilgimizle insana hizmeti bir borç bileceğiz.

Tek dileğimiz Doğu Türkistan’dan Filistin’e çocukların ölmediği, ailelerin zorla ayrılmadığı, güçlünün güçsüzü ezmediği, mazlumların güldüğü, savaş ve göz yaşının sona erdiği, adaletin sevgi ve barışın egemen olduğu bir dünya gelsin istiyoruz.

Bu vesileyle Covid-19 pandemisi boyunca milletimize sağlık hizmeti sunmak için yurdun dört bir yanında gece gündüz çalışırken hayatlarını kaybeden görev şehidi eczacı ve teknisyen kardeşlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Ramazan Bayramınızı ve 14 Mayıs Eczacılık Bayramınızı en içten duygularla tebrik ediyorum.

Ecz. Bahtiyar Murat ARAS

14.BÖLGE